طرز تهیه کیک شکلاتی


طرز تهیه کیک شکلاتی


 


با وجود توصیه های اکید متخصصان تغذیه در مورد مصرف محدود انواع شیرینی ها، این خوراکی ها طرفداران خود را دارند و افراد به مناسبت های گوناگون آنها را برای شیرین کردن کامشان تهیه و در کنار هم میل می کنند...


در میان انواع کیک ها و شیرینی ها، انواع شکلاتی علاقه مندان بیشتری دارند. در «دستور آشپزی» این هفته طرز تهیه یک کیک شکلاتی ساده اما مغذی را انتخاب کرده ایم. با ما همراه شوید.


مقدار کالری


مواد غذایی یاد شده در مجموع ۱۸۶۵ کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم آنها به ۱۰ برش، هر برش تقریبا ۱۸۶ کیلوکالری انرژی خواهد داشت. البته در صورتی که کیک با شکلات آب شده بیشتری سرو شود، کالری آن افزایش خواهد یافت.


همراه این غذا


این کیک یک پیشنهاد مناسب برای روزهای سرد زمستانی است. البته می توان آن را در وعده عصرانه با یک فنجان شیرکاکائوی داغ، قهوه یا چای میل کرد.

 

طـرز تـهـیـه


ابتدا شیر را گرم و به آن پودر کاکائو و شکلات اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا با هم خوب مخلوط شوند. سپس این مخلوط را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. در مرحله بعد، در کاسه ای بزرگ آرد، شکر، مخلوط شیر و شکلات، وانیل، کره، تخم مرغ و پودر سوخاری را اضافه کنید و هم بزنید. به این ترتیب مایه سفتی به دست خواهد آمد. حالا قالب کیک را چرب کنید و ۱۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد در فر قرار دهید تا کمی گرم شود. سپس مایه کیک را در آن بریزید و ۳۵ دقیقه در فر بگذارید. بعد از پخت، بگذارید کیک خنک شود و بعد آن را سرو کنید.

مـواد لازم (برای ۶ نفر)


آرد سفید/۱لیوان/۲۷۰کیلوکالری


تخم مرغ/۲عدد/۲۰۰کیلوکالری


شیر/نیم لیوان/۲۵کیلوکالری


شکر/۱لیوان/۲۰۰کیلوکالری


آرد سوخاری بدون نمک/۱قاشق غذاخوری/۲۰کیلوکالری


شکلات/۵۰گرم/۲۵۰کیلوکالری


کره/۱۲۰گرم/۹۰۰کیلوکالری


وانیل/۵۰قاشق چایخوری/۰کیلوکالری


پودر کاکائو/۳قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری

پیشنهاد سرآشپز


سامان گلریز


مدرس آشپزی


۸ راز کیک شکلاتی


کیک شکلاتی از پرطرفدارترین کیک ها میان مردم کشورهای سوئیس، سوئد، نروژ و دانمارک است. از آنجا که در این کشورها شکلات ها بسیار مرغوب و در دسترس هستند، کیک های شکلاتی نیز طرفداران فراوانی دارند. البته کیک های شکلاتی انواع بسیاری دارند اما برای پخت تمام آنها باید به نکته های کلی ای توجه کرد که عبارتند از:

 

۱. کاکائو و شکلاتی که در تهیه این کیک مصرف می شود، باید کیفیت بالایی داشته باشد. نباید فراموش کرد شکلات های باکیفیت بوی مطبوعی دارند، روغن پس نمی دهند و در دهان نمی ماسند بنابراین توصیه می کنیم هر کاکائویی را استفاده نکنید و در انتخاب آن سختگیر باشید.

 

۲. افزودن پودر سوخاری به این کیک، به منسجم تر شدن آن کمک می کند. بهتر است برای تهیه این پودر، نان سوخاری را بکوبید و در مخلوط کیک مصرف کنید. به این ترتیب، پودر سوخاری بی نمکی خواهید داشت بنابراین در تهیه این کیک از پودرهای سوخاری آماده استفاده نکنید.

 

۳. یادتان باشد اگر حین پخت کیک، در فر را بی دلیل باز کنید، مغز کیک خمیر می ماند بنابراین برای بررسی کیک در صورتی که فرتان چراغ ندارد، از چراغ قوه استفاده کنید.

 

۴. از آنجا که پف کردن در کیک شکلاتی خیلی اهمیت ندارد، لزومی ندارد به آن بیکینگ پودر اضافه کنید و نیازی نیست که زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا و بعد از زدن سفیده، آن را به مواد اضافه کنید.

 

۵. می توانید در تهیه کیک شکلاتی از انواع پودرهای کاکائوی شیرین و حتی تلخ استفاده کنید در غیر این صورت پودر کاکائوی معمولی کافی است.

 

۶. در صورت تمایل می توانید روی کیک هم شکلات بریزید. برای این منظور کافی است که ۱۰۰ گرم شکلات را به روش بن ماری (شکلات در کاسه ای است که آن کاسه هم در میان کاسه ای بزرگ تر قرار دارد که در آن آب جوش ریخته شده) آب کرده و روی کیک بریزید. البته مرغوبیت این شکلات به طعم هر چه بهتر کیک کمک خواهد کرد.

 

۷. از آنجا که این کیک تیره است، برای شیرین کردن آن در صورت تمایل می توانید از شکر قهوه ای استفاده کنید.

 

۸. برای هرچه خوش طعم تر شدن کیک شکلاتی کافی است به آن کمی گردو یا فندق خرد شده اضافه کنید تا طعم منحصر به فردی پیدا کند.

 

 

اگر دیابت دارید


می توانید برای شیرین کردن این کیک از شکر قهوه ای و مقدار مشخصی کشمش خردشده استفاده کنید. البته در این صورت نیز باید مقدار مشخصی از کیک را میل کنید. در ضمن، بهتر است کمترین مقدار شکلات را به کیک بیفزایید و فقط آن را با پودر کاکائو تلخ مزه دار کنید.

 

 

اگر اضافه وزن دارید


می توانید برای هرچه کم کالری تر تهیه کردن این کیک، به جای شکلات از پودر کاکائوی معمولی استفاده و آن را با یک فنجان چای تلخ میل کنید. در ضمن، از آغشته کردن روی کیک با شکلات آب شده خودداری کنید تا میزان کالری دریافتی حاصل از خوردن یک برش کیک، کمتر شود.

 

 

اگر کم خونی دارید


می توانید این کیک را با پسته و فندق خرد شده مزه دار کنید. به این ترتیب مقداری آهن نیز دریافت خواهید کرد. نوشیدنی تان هم می تواند یک لیوان آب پرتقال تازه باشد تا ویتامین C موجود در این آبمیوه به جذب آهن دریافتی حاصل از خوردن کیک کمک کند.

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشو��ه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه