طرز تهیه مرغ شکم پر با برنج قهوه ای


طرز تهیه مرغ شکم پر با برنج قهوه ای


 


گوشت مرغ از منابع غذایی حاوی پروتئین محسوب می شود و هر فرد روزانه به یک گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدنش نیازمند است...


پروتئین در بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن و ساختمان هورمون ها اثر دارد و تقریبا برای بیشتر فعالیت های حیاتی بدن موردنیاز است بنابراین کمبود آن عوارض بسیاری را در بدن ایجاد می کند. این هفته تصمیم گرفته ایم یکی از غذاهای پرپروتئین را به شما معرفی کنیم. با ما همراه شوید.


مقدار کالری


مواد اولیه مرغ شکم پر در مجموع ۳۰۰۰ کیلوکالری انرژی دارند. اگر این غذا میان ۶ نفر تقسیم شود، به هر نفر ۵۰۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید. در صورت خوردن این غذا با نان، به ازای هر برش نان (یک کف دست) ۸۰ کیلوکالری دیگر نیز به مقدار یاد شده اضافه خواهد شد.


همراه این غذا


توصیه می کنیم این غذا را با نان سبوس دار و یک بشقاب سالاد سبزی بخورید. بهتر است این سالاد با سبزی هایی مانند کاهو، جوانه گندم، گوجه فرنگی و کلم قرمز تهیه و با آب نارنج مزه دار شود.

 

 

طـرز تـهـیـه مرغ شکم پر با برنج قهوه ای:


ابتدا در تابه ای هویج و پیاز را در روغن کانولا تفت دهید. سپس برنج، آلو (۲ ساعت خیس خورده) و گردو را اضافه کنید و با هم کمی حرارت دهید. به غیر از زنجبیل و زعفران، سایر ادویه ها را اضافه کنید. در کاسه ای دیگر ۵۰ گرم کره را بگذارید تا نرم شود سپس به آن زعفران، نمک و زنجبیل اضافه کنید تا به صورت کرم درآید. این کرم را در زیر پوست مرغ و تمام سطوح آن بزنید، شکم مرغ را نیز از مخلوط تهیه شده پر کنید و پای مرغ را با نخ مخصوص ببندید. ۱ ساعت مرغ را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید و سپس آن را خارج کنید. در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری نان تست پودر شده روی سطح مرغ بپاشید و دوباره آن را ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از گذشت این زمان، مرغ آماده خوردن خواهد بود و بعد از برش دادن می توانید آن را میل کنید.

 

مـواد لازم  برای مرغ شکم پر با برنج قهوه ای(برای ۶ نفر)


مرغ درسته/۱۲۰۰گرم/۲۰۰۰کیلوکالری


هویج رنده شده/۲عدد/۱۵کیلوکالری


پیاز متوسط/۱عدد/۱۵کیلوکالری


برنج قهوه ای پخته/۱لیوان/۱۶۰کیلوکالری


کره/۵۰گرم/۴۵۰کیلوکالری


آلوی خیس خورده/۵عدد/۶۰کیلوکالری


گردوی کوبیده/۵عدد/۱۰۰کیلوکالری


روغن کانولا/۲قاشق غذاخوری/۱۸۰کیلوکالری


نان تست پودر شده/۲قاشق غذاخوری/۲۰کیلوکالری


جوزهندی رنده/۱قاشق چایخوری/۰کیلوکالری


زنجبیل/نوک قاشق چایخوری/۰کیلوکالری


زعفران آب شده/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری


پودر آویشن/۵/۰قاشق چایخوری/۰کیلوکالری


زردچوبه/۱قاشق چایخوری/۰کیلوکالری

 

 

پیشنهاد سرآشپز


سامان گلریز مدرس آشپزی


۷ راز مرغ شکم پر


مرغ شکم پر از غذاهای لذیذی است که مردم در نقاط مختلف دنیا به روش های متنوع و با انواع خوراکی ها آن را می پزند. برخی آن را در فر تهیه می کنند و برخی روی آتش. به هر حال، این روش های مختلف نکته های بسیاری دارند. در دستور پخت مرغ شکم پر با برنج قهوه ای بهتر است نکته هایی مدنظر قرار بگیرد:

۱. مرغی که برای تهیه این غذا انتخاب می کنید، باید بین ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ کیلوگرم وزن داشته باشد زیرا درشت بودن بیش از حد آن باعث نپختن کامل مرغ می شود و بوی زحم آن کاملا گرفته نخواهد شد.

۲. در صورت تمایل می توانید یک ساعت قبل از پخت مرغ و پر کردن شکمش، تمام سطوح آن را با رب گوجه فرنگی، زردچوبه، سیر و فلفل مزه دار و بعد از گذشت این مرحله آن را برای پخت آماده کنید.

۳. می توانید برنج سفید را نیز برای تهیه این غذا استفاده کنید. البته استفاده از برنج قهوه ای طعم این غذا را بهتر خواهد کرد اما برای پخت آن باید آب بیشتری را در مقایسه با پخت برنج سفید استفاده و زمان طولانی تری را برای حرارت دادن صرف کنید. در ضمن، برنجی که برای این غذا استفاده می شود، باید کته شده باشد و لزومی ندارد آن را آبکش کنید.

۴. مرغ را در تابه بدون دسته تفلون قرار دهید یا در سینی فر که روی آن را ورقه آلومینیومی کشیده اید، بگذارید.

۵. برای آنکه مرغ بیش از حد خشک نشود، بهتر است ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت، آن را از سمت سینه روی سینی فر قرار دهید تا چربی ای که در قسمت ران ها وجود دارد، به تدریج به سمت سینه بیاید و باعث نرم و آبدار شدن گوشت این ناحیه شود.

۶. برخی افراد قبل از پخت مرغ، پوست آن را جدا می کنند در حالی که این کار برای تهیه مرغ شکم پر درست نیست. بهتر است مرغ با پوست پخته شود اما قبل از سرو، پوست مرغ را جدا کنید.

۷. همراه این غذا بهتر است پوره سیب زمینی، کلم بروکلی و گل کلم بخارپز شده قرار دهید. به این ترتیب ارزش تغذیه ای وعده ای که میل خواهید کرد، افزایش پیدا می کند.

 

 

اگر چربی خون دارید


بهتر است سینه مرغ را میل کنید و کنار آن سبزی هایی مانند کلم بروکلی، گوجه فرنگی و لوبیاسبز قرار دهید. می توانید به عنوان نوشیدنی، یک لیوان آب گریپ فروت بخورید زیرا خوردن آب این آبمیوه به تنظیم چربی خون کمک خواهد کرد.

 

 

اگر کم خونی دارید


با اینکه گوشت مرغ در مقایسه با گوشت قرمز آهن کمتری دارد، برای جذب بیشتر آهن موجود در این گوشت بهتر است آن را با آبلیموی تازه یا آب نارنج مزه دار و میل کنید. در ضمن، بهتر است این مرغ را همراه سبزی هایی مانند هویج، کدو حلوایی و فلفل دلمه ای رنگی بخورید تا جذب آهن افزایش پیدا کند.

 

اگر لاغر هستید


پیشنهاد می کنیم هنگام خوردن این غذا به آن یک قاشق مرباخوری کره اضافه و آن را همراه سبزی هایی مانند نخودفرنگی، ذرت و پوره سیب زمینی میل کنید تا میزان کالری دریافتی تان افزایش یابد. در ضمن، بهتر است این غذا را با یک لیوان آبمیوه (با پرتقال تازه) بخورید.

ساقی اخوان

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه